Eerste daghuis bekendstelling

Huiskomitee van Heldehuis

Heldehuis logo

Heldehuis-skild onthulling

Ons het op 7 Junie 2023 ons eerste daghuis, Heldehuis, amptelik bekendgestel en die Heldehuis-skild onthul. Heldehuis is geskep om studente wat gebruik maak van private behuising buite BKO die geleentheid te bied om steeds deel te neem aan die opwindende studentelewe. Volgens Marike Labuschagne, hoof van studentesake, is ‘n gebalanseerde studentelewe van kardinale belang in die vorming van studente se identiteit- en karaktervorming.

“Dit was ʼn strategiese besluit, om aan dorpstudente nog meer blootstelling te gee aan ons studentekultuur. Aangesien ons koshuise se tradisies en waardes al goed gevestig is, was dit die volgende stap om ook ʼn daghuisopsie bekend te stel. Uiteindelik is die oogmerk dat elkeen wat aan BKO studeer ook aan ʼn volgepakte studentekultuur te kan deelneem.” meen Paul Vogel, uitvoerende hoof van BKO.

Identiteit is ’n essensiële aspek van ons menswees. Deur ’n sterk identiteit te hê, vind ons betekenis en rigting in ons lewens. Heldehuis bied aan elke student die geleentheid om sy of haar eie identiteit te ontdek en boonop te omhels. Volgens Paul Vogel is ons karakter die samestelling van ons waardes, integriteit en morele kompas. Dit bepaal hoe ons optree en reageer op uitdagings. By Heldehuis wil ons ’n omgewing skep waarin elke student se karakter gevorm en versterk kan word.

’n Gesonde studentelewe gee ook vir student ruimte om tradisies te kweek en te vestig wat dan deel vorm van die betrokke koshuis, en BKO as geheel, se studentekultuur. In Heldehuis sal nuwe tradisies gevestig word wat die studente kan koester en voortbring. Heldehuis is ‘n verteenwoordiging van die studentekultuur hier in Orania.

Ons moedig die viering van geloofs- en kulturele aktiwiteite aan, asook die behoud en bevordering van tradisies, taal en kuns. Deur Heldehuis te omhels, omhels ons ons voorgangers se erfenis, ontdek ons ons eie unieke identiteite, vier ons gemeenskaplike tradisies, bou ons sterk karakter en vier ons ons ryk kultuur en erfenis. Mag Heldehuis ’n tuiste wees vir almal wat hierdie koshuis se waardes deel en strewe na groei en sukses.

Heldehuis bied ook die geleentheid vir studente wat aanlyn vanuit Orania studeer by ander instansies om ook deel te word van die studentefamilie. Kom geniet die nuwe tradisies en aksies vir studente deur studente en bou saam aan ‘n beter toekoms vir ons en ons nageslag.

Kontak ons gerus by 053 110 0620 op per e-pos by ontvangs@bokarooopleiding.co.za indien jy belangstel om deel te word van dié studentegemeenskap.

Johan Klinck

Johan Klinck bring 37 jaar se kennis en ervaring na Bo-Karoo Opleiding (BKO) as departementshoof van Ambagte.

Na ses jaar by Denel Aviation en 31 jaar by die Motheo TVET College, in Bloemfontein, het Klinck die groot skuif na Bo-Karoo Opleiding gemaak.

“My droom vir BKO is dat ons ambagsmanne oplei wat hoog in aanvraag sal wees in die arbeidsmark,” sê Johan. Verder sien hy ook uit na die uitbou van die tegniese departement.

Johan beskryf homself as selfgemotiveerd, doelgedrewe, ’n spanspeler en toegewyd aan sy werk. Deel van sy planne vir BKO is om nuwe programme te implementeer wat nóú, asook in die toekoms, deur die arbeidsmark benodig word.

“By BKO dink ons toekomsgerig en ons is opgewonde oor die groei wat ons beleef. Ons het nog baie potensiaal en ontwikkel elke dag net verder,” sê Paul Vogel, uitvoerende hoof van BKO.

Johan het sy ambag deur Denel Aviation gedoen, waar hy as ’n radiomeganikus gekwalifiseer het. In dieselfde tyd het hy sy nasionale N-diploma by Kempton Park Tegniese Kollege verwerf, waarna hy sy hoӫr onderwys diploma deur die Universiteit van die Vrystaat gedoen het.

BKO sien uit na die groot bydrae wat Johan tot die organisasie gaan lewer.