MEDIAVERKLARING – BKO verwelkom landboukenner

Jasper Dreyer

Jasper Dreyer sluit vanjaar by Bo-Karoo Opleiding (BKO) in Orania, Noord-Kaap aan as departementshoof van landbou.

Paul Vogel, uitvoerende hoof van BKO, sê hy is baie opgewonde om Dreyer te verwelkom. “BKO het ‘n sterk fokus op landbouopleiding en ons wil dit verder uitbou. Jasper se aanstelling bring vir ons baie kundigheid en vaardighede wat ons uitbreidingsplanne uitstekend aanvul.”

Dreyer het voorheen vir 15 jaar in Potchefstroom gewoon, waar hy 12 jaar lank ’n dosent in grondkunde was. Hy is tans besig met sy PhD-graad in digitale grondkartering vir presisieboerdery aan die Noordwes-Universiteit. Hy wil graag sy kennis en ervaring gebruik om die landboukurrikulum uit te brei en meer gespesialiseerd te maak.

Verder wil hy verseker dat die Leer-my-hoe-proefplaas optimaal gebruik word, ten voordeel van landbou in Suid-Afrika en veral die Noord-Kaap. Sy droom vir BKO is dat die instelling nie net in getalle sal groei nie, maar ook as top hoëropleidingsinstelling erken sal word.  

“Ons het groot planne vir landbou by BKO,” sê Dreyer. “Eerstens wil ons die departement se kapasiteit uitbrei en verder ontwikkel om volhoubare groei en gehalte te bevorder. Tweedens beplan ons die uitbreiding van die Leer-my-hoe-proefplaas om studente aan praktiese landbouaktiwiteite binne ons streek bloot te stel. Verder beoog ons om ondersoek in te stel na vakrigtings soos agronomie en veekunde en ons eie kurrikulums en modules te ontwikkel,” brei Dreyer uit.

BKO bied tans verskeie kwalifikasies aan. Dit sluit boerderybestuur, bou- en siviele konstruksie, loodgieter, elektries en tuisversorging in. Die fokus word op praktiese vaardighede geplaas, nadat die teorie afgehandel is. BKO is trots daarop om studente nie net met ’n kwalifikasie die arbeidsmark in te stuur nie, maar as roepinggedrewe volwassenes.

BKO het in 2019 met slegs vyf studente tot stand gekom. Vanjaar spog die instelling met 130 studente en het ook vroeër vanjaar ‘n nuwe handelsmerk en werkswinkels bekendgestel. Jasper Dreyer se aanstelling sal die instelling in staat stel om nog verder uit te brei en nog hoër hoogtes te bereik.  

 

Mediakontak:

Carla Loots

053 110 0620

carla@bko.co.za

Jasper Dreyer sluit vanjaar by Bo-Karoo Opleiding (BKO) in Orania, Noord-Kaap aan as departementshoof van landbou.

Paul Vogel, uitvoerende hoof van BKO, sê hy is baie opgewonde om Dreyer te verwelkom. “BKO het ‘n sterk fokus op landbouopleiding en ons wil dit verder uitbou. Jasper se aanstelling bring vir ons baie kundigheid en vaardighede wat ons uitbreidingsplanne uitstekend aanvul.”

Dreyer het voorheen vir 15 jaar in Potchefstroom gewoon, waar hy 12 jaar lank ’n dosent in grondkunde was. Hy is tans besig met sy PhD-graad in digitale grondkartering vir presisieboerdery aan die Noordwes-Universiteit. Hy wil graag sy kennis en ervaring gebruik om die landboukurrikulum uit te brei en meer gespesialiseerd te maak.

Verder wil hy verseker dat die Leer-my-hoe-proefplaas optimaal gebruik word, ten voordeel van landbou in Suid-Afrika en veral die Noord-Kaap. Sy droom vir BKO is dat die instelling nie net in getalle sal groei nie, maar ook as top hoëropleidingsinstelling erken sal word.  

“Ons het groot planne vir landbou by BKO,” sê Dreyer. “Eerstens wil ons die departement se kapasiteit uitbrei en verder ontwikkel om volhoubare groei en gehalte te bevorder. Tweedens beplan ons die uitbreiding van die Leer-my-hoe-proefplaas om studente aan praktiese landbouaktiwiteite binne ons streek bloot te stel. Verder beoog ons om ondersoek in te stel na vakrigtings soos agronomie en veekunde en ons eie kurrikulums en modules te ontwikkel,” brei Dreyer uit.

BKO bied tans verskeie kwalifikasies aan. Dit sluit boerderybestuur, bou- en siviele konstruksie, loodgieter, elektries en tuisversorging in. Die fokus word op praktiese vaardighede geplaas, nadat die teorie afgehandel is. BKO is trots daarop om studente nie net met ’n kwalifikasie die arbeidsmark in te stuur nie, maar as roepinggedrewe volwassenes.

BKO het in 2019 met slegs vyf studente tot stand gekom. Vanjaar spog die instelling met 130 studente en het ook vroeër vanjaar ‘n nuwe handelsmerk en werkswinkels bekendgestel. Jasper Dreyer se aanstelling sal die instelling in staat stel om nog verder uit te brei en nog hoër hoogtes te bereik.  

 

Mediakontak:

Carla Loots

053 110 0620

carla@bko.co.za

Jasper Dreyer
Johan Klinck

Johan Klinck bring 37 jaar se kennis en ervaring na Bo-Karoo Opleiding (BKO) as departementshoof van Ambagte.

Na ses jaar by Denel Aviation en 31 jaar by die Motheo TVET College, in Bloemfontein, het Klinck die groot skuif na Bo-Karoo Opleiding gemaak.

“My droom vir BKO is dat ons ambagsmanne oplei wat hoog in aanvraag sal wees in die arbeidsmark,” sê Johan. Verder sien hy ook uit na die uitbou van die tegniese departement.

Johan beskryf homself as selfgemotiveerd, doelgedrewe, ’n spanspeler en toegewyd aan sy werk. Deel van sy planne vir BKO is om nuwe programme te implementeer wat nóú, asook in die toekoms, deur die arbeidsmark benodig word.

“By BKO dink ons toekomsgerig en ons is opgewonde oor die groei wat ons beleef. Ons het nog baie potensiaal en ontwikkel elke dag net verder,” sê Paul Vogel, uitvoerende hoof van BKO.

Johan het sy ambag deur Denel Aviation gedoen, waar hy as ’n radiomeganikus gekwalifiseer het. In dieselfde tyd het hy sy nasionale N-diploma by Kempton Park Tegniese Kollege verwerf, waarna hy sy hoӫr onderwys diploma deur die Universiteit van die Vrystaat gedoen het.

BKO sien uit na die groot bydrae wat Johan tot die organisasie gaan lewer.